Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Hvad er valkyrier, og hvad laver de?

SVAR:
Nogle mener, at valkyrierne er en slags gudinder, mens andre mener, at de kun er Odins udsendinge. Måske er de en mellemting. Én ting er i hvert fald helt sikkert, og det er, at valkyrierne er seje! De ser godt ud, og samtidig er de de eneste kvinder, som kan have 100% TOTAL VIKING POWER!!!
     Valkyrierne har flere jobs. En del af tiden går med at servere mjød i Valhalla, og der skal de også sørge for, at bålene ikke går ud. Det lyder måske som et lidt kedeligt tjenerjob, men tænk lige lidt over det... vil du ikke hellere være tjener i Valhalla end milliardær i den moderne verden?

     Det er selvfølgelig et enormt vigtigt arbejde at holde styr på mjød og ild i Valhalla, men valkyrierne har faktisk også et ENDNU vigtigere arbejde. De bliver nemlig sendt ud af Odin, hver eneste gang, der er kamp på slagmarken. Odin er nødt til at sørge for, at kun de allersejeste vikinger kommer i Valhalla, og i den proces er valkyrierne uundværlige. "Så er der ballade igen," siger Odin. "Tag ned på slagmarken og bring mig de bedste krigere."
     Valkyrierne rider på flyvende heste ned til kampen, og der udpeger de, hvem der skal falde. Det er en kæmpestor ære at blive udpeget af valkyrierne, for så skal man dø, og så kommer man i Valhalla.
     Der er mange, som tror, at vikingetiden var en tid, der kun var god for mandschauvinister og andre folk, som går ind for, at mænd skal bestemme. De folk må nok hellere begynde at opfatte, at valkyrierne er nogle af de sejeste overhovedet.

Valkyrierne tilhører helt klart kvindernes superliga inden for viking.
Her ses en af Odins valkyrier. Hun kan både servere mjød og tænde bål. Og så bestemmer hun, hvem som skal dø.