Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Hvorfor er vikingerne nærmest uddøde, hvis de er så seje?

SVAR:
Enormt godt spørgsmål. Nogen kunne måske tro, at vikingerne på en eller anden måde havde en svaghed, fordi de holdt op med at eksistere. Virkeligheden
er nærmest omvendt! Prøv lige og forestil dig, at du levede i vikingetiden. Der var ikke noget, der hed medicin, radiator eller folkepension. Hvis du for eksempel havde tandpine, så skulle tanden slås ud med en flintesten, ellers kunne du dø. Eller hvis du brækkede dit ben, så blev du handicappet i hele dit liv, og så kunne du ikke løbe fra ulvene. Så var du også død.
     I dag er det den omvendte situation. Man får penge og psykologhjælp fra kommunen, hvis man er syg, og det gør man også, hvis man er helt vildt fattig. I vikingetiden var der hverken kommuner eller psykologer. Der var kun kampen om evig magt. Man ser den samme udvikling inden for kristendommen, hvor det også var meget sværere at overleve i Det Gamle Testamente end i Det Nye. Der er altså tale om en generel udvikling, men den var dog nok mest ekstrem inden for viking. Dengang var det nemlig vinter det meste af året i Skandinavien, fordi man manglede den globale opvarmning.
     Formålet med at være viking er at dø på slagmarken. Derfor var der gode betingelser for TOTAL VIKING POWER!!! for 1000 år siden, og derfor er betingelserne dårlige i dag. I moderne krig står man ikke ansigt til ansigt med fjenden, og derfor kan en viking ikke bruge den moderne verden til noget som helst. Med andre ord: Vikingerne uddøde ikke, fordi de ikke var hårde nok... de valgte at uddø, fordi verden ikke længere er hård nok.