Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Hvis man skulle sammenligne en viking med en superhelt, ville det så være Superman eller Batman?

SVAR:
Udmærket spørgsmål. De fleste tegneseriehelte er kendte for at gå amok, og derfor er det okay at sammenligne med en viking. Lad mig sige med det samme, at Batman IKKE er i nærheden af at være en viking! Grunden til, at Batman er god til at besejre sine fjender er, at han er klog og har masser af sejt udstyr og en masse penge. Ingen af disse ting er nødvendige for en viking. En viking behøver ikke være klog, og han har ikke brug for andet end sine bare næver. Desuden skjuler Batman sit virkelige jeg. Det gør vikinger ikke.
     Hvad angår Superman, så forholder det sig sådan, at han er usårlig, medmindre modstanderen har kryptonit. Vikinger er ikke usårlige. Det er deres skæbne at dø på slagmarken, og derfor kan de godt blive besejret, hvis der for eksempel er 400 riddere mod 12 vikinger. Superman kæmper kun for at opnå fred. Det gør ham anderledes i forhold til vikinger, som kæmper alene for kampens og Odins skyld. Og for at dø, så de kan komme i Valhalla.
     Hvis vikinger skal sammenlignes med en tegneseriefigur, så er det nok tættest på med Conan. Mange tror, at Conan kun er film og bøger, men der blev også lavet tegneserier med ham, som er sjældne den dag i dag. Conan bruger TOTAL BARBAR POWER!!, som er næsten 70% så stærk som TOTAL VIKING POWER!!! Det er urealistisk at forestille sig, at der er andre tegneseriefigurer som kan opnå et lignende slægtskab med den evige magt, som er vikingernes.