Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Hvilken sportsgren minder mest om vikingernes livsstil?

SVAR:
Hmmm, interessant spørgsmål. Jeg har snakket lidt med gutterne fra min rollespilsforening, og der er ret delte meninger om emnet. Arne mener, at football er den klart mest vikingagtige sportsgren, fordi den er rimelig brutal. Til gengæld mener jeg bare, at der er alt for meget taktik i football. Jeg ser det nogle gange på Zulu, og det er altså lidt ligesom at gå i skole, fordi man hele tiden skal have alt muligt forklaret af ham der eksperten. Desuden er det også lidt latterligt, at spillerne har masser af sikkerhedsudstyr på. Det må betyde, at de er bange for at slå sig, og det er da bare slet ikke TOTAL VIKING POWER!!!

     Henning mener, at det nok er atletik, som er den mest vikingagtige sport. Hans argument er, at atletikfolk hele tiden kaster med spyd eller hammer. Thor kaster også med hammer (den mægtige Mjølner), og Thor har jo så vanvittigt meget TOTAL VIKING POWER!!!, at man nærmest ikke kan forstå det. Sandt nok, men forskellen er bare, at Thor kaster sin hammer lige i hovedet på folk. Moderne hammerkastere kyler den kun ud på en eller anden græsplæne, og det er bare ikke godt nok.
     Steffen har den holdning, at fodbold har mest TOTAL VIKING POWER!!!, fordi fodbold blev opfundet af vikingerne. Det er selvfølgelig rigtigt nok, at vikingerne spillede bold med fjendernes afhuggede hoveder, men der er bare intet, der tyder på, at den hobby mindede om moderne fodbold.
     Jeg tror, at boksning er den mest vikingagtige sport. Der er godt

Det er måske lidt urealistisk, at kvinden her kunne klare sig med så lidt tøj, men ellers giver billedet et meget godt indblik i vikingetidens hverdag.
Hvis man ikke gider at gå til sport, kan man heldigvis bare spille noget rollespil.

nok nogle regler, som ikke fandtes i vikingetiden, men til gengæld går sporten ud på, at to voksne mænd kigger hinanden i øjnene, inden de begynder at gå amok. Det er faktisk ret vikingagtigt.

PS: Stem selv på vikingernes favoritsportsgren i afstemningssektionen.