Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Skal man pumpe jern for at være en ægte viking?

SVAR:
Vikingerne var enormt muskuløse, men de pumpede ikke jern, og de dyrkede heller ikke andre former for motion. Hvis en viking f.eks. forsvandt ind i en tidslomme og dukkede op i en moderne skov, ville han helt sikkert undre sig over alle joggerne. "Hvorfor løber de?" ville han tænke. Bagefter ville han nok begynde at gå amok.
     Vikingernes muskler blev ganske simpelt store, fordi de blev brugt i hverdagen. I dag skriver man på computer eller med kuglepen, men i vikingetiden skrev man på runesten, og det giver altså muller! Jeg er selv i gang med at lave en runesten i min onkels kolonihave, og jeg har kun fået udhugget syv runer, selv om jeg har brugt to weekender. Og i dag køber man bare en pakke kød ned i Føtex eller Alta, men vikingerne var nødt til at slå deres egen mad ihjel, og det fik man klart nok en god fysik af. Vikingerne byggede også deres egne huse og skibe, så på den måde trænede de deres krop uden at dyrke motion. Til gengæld kunne de godt lide at lægge arm, og det var måske en lille smule motionsagtigt, men generelt fik de deres muskler på en naturlig måde.