Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien  


SPØRGSMÅL:
Hvor ligger TOTAL VIKING POWER!!! i det politiske spektrum?

SVAR:
Det her er måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men det er blevet diskuteret i gæstebogen, og derfor skal jeg selvfølgelig nok prøve at besvare det. Diskussionen startede med, at Cristophpher skrev dette indlæg:

Hej Troels. Tak for et fedt site, hvor man kan få alt at vide om viking. Jeg har et spørgsmål, som er lidt svært, fordi det handler om politik. Hvaffor et parti vil vikingerne stemme på, hvis de nu levede i dag? Selvfølgelig vil de helst stemme på dronningen, men det kan man jo ikke... Jeg har selv tænkt lidt over det, og jeg synes det er svært. Vil vikingerne helst stemme på Dansk Folkeparti, som bare vil smadre alle dem som ikke er dem selv, eller er de mere til de Konservative, som bare vil have at tingene var som i gamle dage, eller vil de hellere stemme på Junibevægelsen, som heller ikke gider at være sammen med de andre lande, men ikke er kristne ligesom DF, men til gengæld meget spædere?? I hvert fald vil de ikke stemme på Kristen Demokraterne, fordi de selvfølgelig er kristne, og heller ikke SF, fordi de er vegetarer. Og nu må du ikke sige, at de bare laver deres eget parti, for jeg vil gerne vide, hvor de skal sidde i folketinget, hvis de kom ind. På forhånd mange tak til dig, Troels, for at svare.

Det er egentlig et ret godt spørgsmål, men desværre tror jeg ikke, at det kan besvares.  Nogle af de danske konger af England var ganske vist involverede i nogle politikagtige ting, men 99,99% af vikingerne havde intet med politik at gøre. De stemte ikke; de gik ikke til valgmøder, og de hængte ikke åndssvage plakater op. De havde rimeligt travlt med at gå amok og læse sagaer.
     Moderne politikere siger tit, at politik er "det muliges kunst". Men man kan jo sige det samme om madlavning, fodbold og keramik, så jeg fatter ikke rigtig, hvad de mener med det. Til gengæld er det en historisk kendsgerning, at intet er umuligt for en ægte viking. Derfor var politik lidt ligegyldigt, og på den måde er det helt vildt svært at sige noget om TOTAL VIKING POWER!!! og det politiske spektrum. Det giver ingen mening at snakke om højre- eller venstrefløj, for vikinger er kun vante til at bevæge sig direkte fremad (mod fjenden).
     Når man ser ud over nutidens verden, er det et mærkeligt faktum, at der kun findes to store partier i de fleste lande. Sådan er det i England, USA, Tyskland, Frankrig, Canada, Indien, Brasilien og mange andre steder. Og i masser af lande er der kun ét parti. Men i alle de skandinaviske lande er der tonsvis af partier. Det skyldes, at der stadig er rester af TOTAL VIKING POWER!!! i den nordiske folkesjæl. Det er meget nemmere at blive uenig, når der er masser af partier. Uenighed er som regel en god mulighed for en slåskamp, og slåskampe er TOTAL VIKING POWER!!!