Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Hvorfor ignorerer medierne vikingetiden?

SVAR:
Et at de helt store mysterier i moderne hverdagsliv er, at der nærmest aldrig er noget om vikinger i fjernsynet. Alle ved jo, at vikingerne er det folk, som har det største ansvar for verdenshistorien, og derfor virker det både bizart og utaknemmeligt, at tv-stationerne ikke gider lave programmer om dem.
     Jeg har tænkt over dette problem i et stykke tid, og jeg er nået frem til den sandhed, at medierne simpelthen er bange for vikingerne. Okay, tænker du nok, det lyder rimelig sært, at man skulle være bange for et fortidsfolk. Men tænk lidt mere over det, og så er det pludseligt ikke så sært. Tv-kanalerne bruger masser af tid på vejrudsigter, boligprogrammer og reality shows, men der ville jo nok ikke være særlig mange seere til de programmer, hvis folket havde lært sandheden om TOTAL VIKING POWER!!!


     Vejrmand: "Og hen mod weekenden falder temperaturen til omkring fryse-punktet. Men når vi regner chillfaktoren med, vil det føles som -10 grader!"
     Viking: "Gør båden klar, Asger! Det bliver varmt i weekenden... kun -10."

Eller:

     Indretningsarkitekt: "Ja, jeg har så valgt noget lys maling her i entréen. Før var her ret mørkt, men nu har vi en hej-du-er-velkommen-i-mit-hjem-stemning, så man ikke skræmmer gæsterne væk."
     Viking: "Hmm, man SKAL sgu da skræmme gæsterne væk."

Eller:

     Mand med tropehjelm: "Stemmerne er talt op, og Henning, DU er stemt hjem!"
     Viking: "Stemt hjem!? Hugger de så ikke hovedet af ham?"

De tre eksempler beviser, at en vikingekyndig seerskare ganske enkelt ikke ville finde sig i de møgprogrammer, som ruller over skærmen i dag. Det er derfor en helt bevidst strategi fra mediernes side at ignorere vikingerne. Det er i tv-stationernes interesse, at vi glemmer alt om vores stolte forfædre og deres TOTAL VIKING POWER!!! Spørgsmålet er nu bare, om DU vil finde dig i den behandling. Hvis ikke, har du to muligheder. Du kan enten holde op med at se fjernsyn, eller også kan du bombardere DR og TV2 med breve, som forlanger et ugentligt vikingeprogram. Jeg tror, at de vil bøje sig for presset, hvis vi alle sammen skriver til dem.