Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


SPØRGSMÅL:
Hvordan får jeg min familie til at interessere sig for vikinger?

SVAR:
Et af de største problemer ved at gå 110% amok med vikingetiden er, at folk måske synes, at man er en idiot eller nørd. De folk kan både være venner, naboer eller nogen af dem ovre fra bordtennisklubben... men de kan desværre også være folk fra éns egen familie. En rigtig viking ville selvfølgelig ikke finde sig i den slags behandling. Han ville nok sige noget i stil med: "Okay, det kan da godt være, at du er min fætter, men når du disser Odin, bliver jeg nødt til at hugge klumpen af dig." Og så ville det ellers være game over for Fætter BR!
     Men uheldigvis lever vi i en verden, hvor man ikke bare kan gå psykoagurk med TOTAL VIKING POWER!!! På grund af den politiske udvikling, som er blevet gennemtrumfet af magthavere, psykologer og eksperter lige siden 1968 har vi fået et samfund, hvor det åbenbart er meningen, at man skal "snakke om tingene" og "nå frem til en løsning". Engang i fremtiden vil vi nok vende tilbage til et system, som kan sammenlignes med vikingetiden, men lige nu er vi altså fanget i en tidsalder, hvor folk godt kan undgå at blive slået ihjel, selv om de måske havde fortjent det. Sådan er det bare, og derfor nytter det ikke noget, at jeg opfordrer folk til at gå amok. Det er klart nok rimelig sejt, hvis folk forsvarer Odins ære med øksen og sværdet, men det nytter desværre ikke ret meget, for så ryger man bare i spjældet. Nej, det er nødvendigt at vise sine omgivelser de positive sider af vikingernes kultur. Det er måske mest fristende at omvende folk ved hjælp af trusler, men i det lange løb er det meget mere effektivt at bruge lokkemetoder. "Klart nok," tænker du sikkert, "men hvordan?"
     Når man skal få venner og familie til at fatte, at kun vikingernes magt er evig, er det altid en god idé at have noget mjød på lager. Man har selvfølgelig selv brygget det. Efter et par krus går det garanteret op for Onkel Jørgen, at vikingernes kultur er sej. "Jeg troede egentlig, at det kun var noget med guder og fiskeri," siger han måske, "men nu har jeg forstået, at det er meget sejere end det." Eller noget. Og hvis éns fætter ikke er så gammel, så synes han måske, at det er fedt at kaste med sten, og så kan man lige forklare ham, at stenkast også var en relevant beskæftigelse i vikingetiden, fordi man måske så en modstander. Samtidig skal man også gøre folk opmærksomme på, at vikingeinteressen faktisk er en enorm god indgangsvinkel til verdenshistorien, og med lidt held kan den hjælpe én til at få gode karakterer i skolen eller på gymnasiet.